Veelgestelde vragen over Big Brother

Alle vragen over Big Brother 2021 kun je op deze FAQ terugvinden. Zodra er meer informatie over Big Brother is zullen de veelgestelde vragen geüpdatet worden. Blijf deze pagina dus goed in de gaten houden.

Na ruim 15 jaar keert Big Brother uiteindelijk terug op de Nederlandse en Vlaamse televisie. Via deze pagina hopen wij uiteindelijk antwoord op al jouw vragen te kunnen geven.

Is ondertiteling voor de livestream mogelijk?

Helaas heeft videoland geen ondertiteling voor de livestream beschikbaar.

Op welke devices kan ik de livestream bekijken?

De Live stream van Big Brother is te zien op Videoland op web, IPhone, IPad, Android mobiele apparten en de volgende smart tv’s;

Merk
Samsung Nee
LG Ja
Philips Ja
Playstation 4 Nee
Panasonic Ja
Sony CEB Nee
Android tv Ja

De Live stream is niet te zien via KPN mediabox of Ziggo horizonbox.

Het is niet mogelijk om de Livestream te casten naar je tv.

De Big Brother chatboxen

Er is op dit moment geen officiële chatbox van Big Brother. Zelf hebben wij een initiatief bedacht op 2 januari 2021 zodat Big Brother fans toch leuk kunnen chatten met elkaar.

Chatten via Whatsapp groep Big Brother 2021

Momenteel hebben wij de leukste Big Brother 2021 WhatsApp groep van Nederland en België. Om het aantal leden beperkt te houden kun je momenteel alleen toegang krijgen via onze redactie. Wij streven er naar om binnen 24 uur te reageren.

Spelregels om je aan te melden en gebruik van de chat indien toegelaten

 • Geldig en duidelijk e-mailadres bij voorkeur met je voor.achternaam@emailadres.nl en zet je 06 nummer in het bericht zodat wij je kunnen uitnodigen indien goedgekeurd.
 • Houdt het VOORAL GEZELLIG
 • Neem niet zomaar contact op (privé) met andere leden. Vraag altijd in de groep aan de persoon die je wilt spreken of het goed is dat je even privé wilt spreken met deze persoon.
 • Vooral veel leuk over Big Brother praten in de chat. Er zijn veel mensen die de livestreams volgen en hier commentaar op geven in de groep
 • Offtopic mag, maar ga niet te lang door over andere onderwerpen
 • Geen discussies in het openbaar uitspreken. Zit je ergens mee neem dan op met een beheerder van de groep (zichtbaar bij de leden).
 • Bij herhaaldelijk getroll, schelden en misbruik van de groep zal je meteen verwijderd worden. Je nummer komt op een blacklist en je krijgt dus geen toegang meer.
 • Zodra je racistisch bezig bent zal je zonder pardon verwijderd worden uit de groep.
 • Wil je een aparte groep opzetten met leden die je hebt leren kennen? Dat is prima, maar houdt ons erbuiten.

Hoeveel livestreams zijn er beschikbaar?

Indien je een abonnement hebt bij Videoland kun je Big Brother 7 dagen per week 24 uur per dag op twee live streams bekijken.

Hoeveel camera’s zijn er in het Big Brother huis?

In totaal zullen de acht bewoners gevolgd worden door 125 camera’s. Binnen in het Big Brother huis hangen er alleen al 100 camera’s. Buiten in de tuin zijn er 25.

Hoeveel bewoners zitten er in het Big Brother huis?

In totaal doen 8 deelnemers mee aan Big Brother 2021. Vier Nederlanders en vier Belgen zullen hun intrek nemen in het Big Brother huis.

Big Brother finale

De Big Brother finale zal op vrijdagavond 9 april te zien zijn in een spetterende liveshow. Meer details zullen later volgen.

Hoe laat begint Big Brother 2021?

Big Brother zal elke werkdag worden uitgezonden om 21:30 uur tot 22:30 uur op de volgende kanalen: RTL5 en kanaal VIER (België). De livestreams kun je via Videoland bekijken. Big Brother de Start (liveshow) op maandag 4 januari zal eenmalig gezamenlijk op RTL4 en RTL5 te zien zijn.

Op zaterdagavond kun je om 18:00 tot 19:00 uur de Big Brother compilatie bekijken van afgelopen week. Hier kun je de hele programmering zien.

Live streams Big Brother Nederland

De Big Brother live streams in Nederland kun je bekijken via Videoland. Op dit moment heeft Videoland drie verschillende abonnementsvormen. Het is nog onbekend of er een speciaal Big Brother abonnement komt voor de Big Brother live streams. Mocht dit het geval zijn dan lijkt het ons logisch dat het maandbedrag rond de 2 a 3 euro zal uitkomen. Dit kunnen wij op dit moment nog niet met zekerheid zeggen.

Update 29/12: er komt dus geen speciaal en goedkoop Big Brother abonnement bij Videoland. De goedkoopste variant is dus mocht je nog geen abonnee zijn om een proefperiode van 14 dagen af te sluiten en daarna het abbo van 4,99 euro. Dan kijk je dus 6 weken voor nog geen 5 euro.

Op 15 december is bekend geworden dat je bij Videoland  Big Brother kunt volgen.

Basis-abonnement

Series, films en documentaires zijn met reclame te bekijken
Je kunt op één apparaat tegelijk kijken
Je kunt geen series downloaden en offline bekijken
Momenteel is alleen de website hiervoor te gebruiken en de app op mobiele apparaten
Maandelijks betaal je een bedrag van €4,99

Plus-abonnement

Series, films en documentaires zijn reclamevrij te bekijken
Je kunt op twee apparaten tegelijkertijd kijken
Je kunt gebruik maken van Download to Go om series offline te kijken
Maandelijks betaal je een bedrag van €7,99

Premium-abonnement

Series, films en documentaires zijn reclamevrij te bekijken
Je kunt op vier apparaten tegelijkertijd kijken
Je kunt gebruik maken van Download to Go om series offline te kijken
Maandelijks betaal je een bedrag van €9,99

Kijk 14 dagen gratis naar Videoland

Meld je je voor het eerst bij Videoland aan dan kun je de eerste 14 dagen* gratis gebruik maken van deze dienst. Na deze proefperiode van 14 dagen wordt het abonnement automatisch verlengd tot wederopzegging. Je zit nergens aan vast, je kunt op elk moment opzeggen.

Wanneer je je voor het eerst aanmeldt dan vragen we je om een €0,01 te doen via iDeal. Dit is om je bankrekeningnummer te verifiëren.

Live streams Big Brother België

De Big Brother uitzendingen zijn in België te volgen via kanaal VIER of  Telenet TV.  Belgische Telenet klanten kijken 24/7 via de livestream op kanaal 247 (Vlaanderen) of op kanaal 472 (Brussel / Wallonië). En wees gerust: er is altijd iéts te zien. Opgelet: Heb je een recente Telenet TV-box*? Dan kan je naar het Big Brother kanaal kijken vanaf 7 januari.

De Belgische kijkers kunnen uiteraard ook gewoon een abonnement op Videoland nemen. In alle EU lidstaten is Videoland te bekijken!

Let op een abonnement starten of een actiecode activeren kan alleen in Nederland!

Wanneer begint Big Brother 2021?

Big Brother: De Start gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van der Veire is op maandag 4 januari 2021 in Nederland te zien bij RTL 4 en RTL 5 en in Vlaanderen op VIER. De live uitzending zal vanaf 20:30 uur te zien zijn bij RTL4, RTL5 en VIER.

Vanaf 5 januari wordt Big Brother uitgezonden in zowel Nederland (iedere werkdag en zaterdagavond bij RTL 5 en Videoland en een 24/7 livestream bij Videoland) als in Vlaanderen (VIER). De uitzendingen zijn tussen 21:30 en 22:30 uur. Op zaterdagavond is er tussen 18:00 en 19:00 uur een compilatie van afgelopen week.

Naast de reguliere uitzendingen en de livestream wordt ook eens per week de liveshow Big Brother: Live uitgezonden, gepresenteerd door Geraldine Kemper en Peter Van de Veire.

Wie presenteren Big Brother 2021?

De presentatie van Big Brother 2021 zijn in handen van Geraldine Kemper & Peter Van de Veire.

Wie en wat zijn jullie voor Big Brother website?

Dit is een website gemaakt voor fans. Wij werken niet samen met EndeMolShine. Voor de officiële Big Brother website verwijzen jullie daarom ook naar deze link. Wij willen de grootste en leukste Big Brother website van Nederland en België worden.

Ik zal mij even kort voorstellen ik ben Sander en heb de afgelopen jaren veel tijd gestoken in goedlopende websites over tv-programma’s. Ik vind dit super leuk om te doen. Hieronder zie je mijn laatste projecten.

 • 2011 – 2012 Datditkaninnederland.nl – blogde hierop veel over Secret Story (50.000 bezoekers per maand).
 • 2012 – 2013 Tvpremiere.nl – blogde over populaire tv-programma’s (75.000 bezoekers per maand)
 • 2013 – 2015 Utopiatvshow.nl grootste fansite van Nederland (500.000 bezoekers per maand)

Wordt er bij Big Brother rekening gehouden met Corona?

EndeMolShine zal uiteraard de Coronamaatregelen opgedragen door de overheid en het RIVM opvolgen. De productie werkt volgens de opgestelde protocollen en het generieke COVID-19 protocol voor de audiovisuele sector.

Waar en wanneer komt Big Brother op televisie?

Big Brother zal in 2021 te zien zijn op televisie bij de volgende tv-zenders : RTL5 en in België op kanaal VIER. Via Videoland en Telenet TV kun je straks 24/7 naar de Big Brother livestreams kijken.

Waar staat het Big Brother huis?

Het Big Brother huis staat op een parkeerterrein naast het kantoor van Endemol Shine aan de MediArena 2 in Amsterdam.

Hoe kan ik mij aanmelden voor Big Brother 2021?

Om je aan te melden als kandidaat voor Big Brother 2021 kun je naar onze inschrijfpagina voor Big Brother gaan. Via deze pagina kom je vanzelf op de officiële aanmeldpagina van Big Brother. Hier vind je ook alle voorwaarden. Je krijgt vanzelf bericht van de redactie als je geselecteerd bent.

Eén antwoord op “Veelgestelde vragen over Big Brother”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *