Oproep aan Endemol en ruzie tussen Jerrel en Michel bijgelegd

De laatste week ontvangen wij veel e-mails over het gedrag van Jerrel. De strekking van al deze e-mails is hetzelfde, iedereen wil dat Endemol per direct ingrijpt en Jerrel het huis uitzet. Veel kijkers zijn ondertussen afgehaakt met kijken of hebben hun Videoland abonnement opgezegd vanwege het vele  gemanipuleer in de tv-uitzendingen en Michel wegzetten als de grote boeman (uitzending donderdag).

In overleg met de schrijver van deze brief gericht aan Endemol mochten wij deze publiceren.

Endemol grijp in en breng de sfeer weer terug

Sinds 4 januari ben ik een trouwe volger van jullie programma Big Brother. Door de omstandigheden zitten we helaas veel thuis en met een Videoland abonnement continu alles volgen wat er op de streams gebeurd in en om het huis.

Het is een en al ontspanning wanneer je kijkt naar dit programma, soms een vleugje irritatie en onbegrip, maar dat hoort erbij. Snap je?
U begrijpt wellicht waar ik op doel, we hebben een aantal spelers gehad waar ieder zijn mening over had en waar je lekker de publieksvraag mee kon beantwoorden. Die vind ik leuk, die minder dus ik mag als kijker beslissen.

Nadat drie bewoners opstapte merkte je een ommekeer in het huis. Gezellig, sfeer en het kon voor ons wel eens moeilijk worden om te stemmen wie van hun aan de gebruikelijk donderdag avond live schandpaal zou komen te hangen.

Totdat er vorige week donderdag één bewuste speler in uw programma kwam. Jerrel.
Hij irriteert, manipuleert en zoekt geen oplossing met de bewoners. De sfeer is na wat iedereen de leukste week binnen het huis noemt compleet kapot. Het is zelfs voor mij een irritant programma geworden om naar te kijken. Maar ik geef niet op, donderdag zal hij wanneer de mening van de kijker de doorslag geeft wel uit het huis zijn maar dat duurt mij te lang. Het feit dat ik geïrriteerd naar bed ga en al geïrriteerd wordt zodra ik zijn smoel op tv zie maakt mij boos.

Vooral als ik zie hoe hij met andere bewoners omgaat. De schreeuwboer in het gezicht van Jill was alles buiten proporties of zijn handtastelijkheid. Als ik dit in het bedrijfsleven zou doen stond ik op staande voet op straat.En dat tolereer ik niet als kijker.

We zitten in een tijd dat we juist nu met respect met elkaar om moeten gaan en handelen met de corona crisis zoals het nu is. Er is al genoeg irritatie in de gewone wereld dat alles is dan het oude normaal. En u als producent tolereert dit manipulerend gedrag in uw huis, in uw programma en dat alles voor de kijkcijfers. Ik walg van deze persoon.

Wanneer we om 21.30 voor de TV zitten te kijken naar oude beelden lukt het de regie zelfs om Jerrel op een twijfelachtige voet neer te zetten. Is hij dan echt zo onaardig en verdient hij dan geen kans?

Nee! U weet zelf ook dat Theo voor een fractie van dit naar de dagboekkamer is geroepen en het huis heeft verlaten.
Nu was Theo niet mijn favoriet, maar dat maakte het spel wel leuk. Dat is een Belg in het spel.

Wat er nu gebeurd in uw huis is geen spel en ik begrijp het ook nog als voor aanstaande donderdag een Nick of Michel het huis verlaten omdat dit echt niet meer leuk kan zijn!

Ik verzoek u daarom om te doen wat u moet doen, vertier op televisie brengen in deze al rare tijd.

Met vriendelijke groet,

Roel

Update 11:00 uur :Terwijl ik het bericht aan schrijven was waren Michel en Jerrel met elkaar in gesprek.

Ruzie Jerrel & Michel bijgelegd

Jerrel: Ik heb geen wrok meer. Ik vind het vervelend, want dat doet mijn vriend ook, dingen uit verleden erbij te halen. Ik was gisteren best wel ziek. Het wordt nu een beetje persoonlijk tussen ons. Niet perse aanval. Het gaat nu op de man af. Ik vind je gewoon een lieve, aardige man en behandel je met respect. Het was “fanatiekheid-game”. Ik relativeer graag ik de DBK om met een onpartijdig persoon te praten. Ik hoop dat we normaal met elkaar kunnen omgaan. Ik heb afgelopen dagen niks raars meer over je gezegd. Ik stond op en dacht ja, ik gooi er vandaag zand overheen.”

Michel: “Goed gesproken. Ik hoor wat je zegt. Blij mee hoe je er nu instaat. Voor mij was het na het gesprek vorige keer uitgesproken. Hoe we erover dachten. Ik kom uit een militaire achtergrond. Daar is het normaal om met eerlijke en open manier te communiceren. Ook minder leuke dingen voor anderen. Ik noemde je een stoorzender voor de groep. Als dat over is gekomen dat ik dat van alle mensen heb gehoord. Het was mijn mening die ik met jou heb geventileerd. Ik kan me -niet goed- inbeelden hoe het is om als jou door het leven te gaan. Ik ben niet zo een persoon die ellende naar jou toe gaat gooien. Ik snap je geen-oude-koeien-uit-de-sloot halen. Ik leg het uit je toonde toen gewoon geen respect. Dat heb je toen uitgelegd.”

Michel: “Ik zeg nooit dingen achter iemands’ rug die ik niet zo face-to-face kan zeggen. Het enige waar ik knapte is dat ik je mijn woord gaf om het gesprek tussen ons te houden. Maar toen liep je naar binnen en ging je iedereen aanspreken. Dat was een trigger voor mij. Ik baal dat ik mezelf op zo een manier liet zien. Als ik iets tegen zeg is het oprecht. Ik doe nooit ‘in je gezicht leuk’ en slecht achter je rug.”

Michel: “Ik ben gevoelig voor een nare sfeer. Er was vroeger veel ruzie, nare sfeer. Ik heb dat moeten wegstoppen. Ik heb geleerd dat niet meer te doen. Ik probeer dat op te lossen. Voor mij is het gewoon klaar. We hoeven niet handje-handje te zitten aan tafel. Ik gun je een leuke tijd hier, iedereen.’

Jerrel: “Intentie was zand erover.”

@Dakje bedankt voor het verslag in onze chatgroep.

 

 

Zijn jullie het eens met deze e-mail?
Laat je reactie achter in de comments. Geen haatdragende reacties, deze worden meteen verwijderd!

141 Antwoorden op “Oproep aan Endemol en ruzie tussen Jerrel en Michel bijgelegd”

 1. Ik sluit me aan bij alle woorden vsn de brief van Roel over Jerrel. Jerrel moet er per direct uit, op staande voet ontslag krijgen.
  Kom op Bigbrother, laat eens zien dat je het waardeert dat we met plezier naar het programma kijken.
  Ja ook ik haak af vanwege het vreselijke smerige gedrag.

  1. Walgelijk gedrag wat deze man vertoont. Theo kreeg voor minder een waarschuwing.
   Iedereen ziet hoe de sfeer is gekelderd sinds de komst van jerrel.
   Deze man moet er uit en wel per direkt en niet via nominatie. Liefst Patje weer terug, dat zou eerlijk zijn.
   Als doorgewinterde bb fan ga ik ook afhaken als jerrel er niet uitgaat.

  2. Ben het met je eens, in deze coronatijd zal veel jeugd kijken, de uitspraken en scheldwoorden wat hij allemaal zegt kan echt niet door de beugel. Mooi voorbeeld voor anderen is hij zeer zeker niet.
   Ik denk dat dit gesprek met Michel weer maar voor even is.
   Heel jammer dat zo een gedrag daar toegestaan is. Kost heel zeker kijkers.

  3. Maja ook altijd dat fucking hoeveel keer zegt hij dat niet en zelfs over bb en doelmatig dat doen en Theo had dadelijk over zijn donder gehad

  4. Ik ook maar bb manipulerende heel dit spel zelf kijk maar naar wie huismeester is zou door gestoken kaart echt

  5. Sorry Big Brother maar ik heb het gehad met de kleuterschool.mij ben je als kijker al kwijt.
   Jammer na die mooie week voordat de stoorzender er in kwam.Patrick had er in moeten blijven. En Jerrel eruit.

  6. inderdaad vind hem wel echt een stoorzender en ruziestoker want gaat alles onmiddelijk omgekeerd zeggen, is zeker een minder waarde aan het programma

  7. Eens Jerrel moet er onmiddellijk uit. Het heeft het voor zichzelf en de anderen verpest. Ook de woorden die hij gebruikt. Dit kan echt niet Big Brother. Ook het gefluit in de oor van Jill. Theo moest om minder eruit. Dat is onterecht. Jerrel moet er gelijk uitstappen. Hij zit gewoon te treiteren.

 2. Ik ben het helemaal eens met dit bericht. Ondanks dat Jerrel nu gesprek met Michel heeft en alles wil vergeten. Vind ik na alles wat er is gebeurt dat Jerrel voor donderdag het huis uit moet. Anders is het een Michel Nick Julie Liese Neomie.. het bontje is 5 tegen 6. Als het niet gebeurt haak ik af van BB. Gewoon respect en dat heeft Jerrel niet. Ik waardeer het geduld van Michel en het respect dat hij nu weer gesprek aan gaat. Topper Michel.

  1. Ik kijk sinds deze week al niet meer.. opgezet spelletje daar en niet meer leuk om naar te kijken..

  2. Romy, je hebt helemaal gelijk!
   Bijgelegd of nièt, Jerrel MOET er gewoon uit, zolang dat niet gebeurt, ga ik ook nièt meer kijken! Hij is gewoon bloed irritant!! ????????
   Je hebt gelijk gezien wat voor persoon ‘t is! Gewoon ERUIT met hem!!
   En Michel moet gewoon lekker blijven, net als alle andere die er al waren!! Hij (Jerrel) verpest die sfeer en gezelligheid, die er EINDELIJK was nadat die vorige 3 eruit waren… Toen was ‘t pas ècht leuk en gezellig!! ????
   Maar nú…. ????
   Dag Jerrel, vaarwel!
   Ik kijk niet meer, zolang hij er nog in zit!

  3. Ik ben ook gestopt met kijken. Als ik die kop zie dan, dan krijg ik al braak neigingen. En ik keek om even te ontspannen na een dag hard werken. Maar dit was geen ontspanning meer.

  4. Inderdaad jerrel moet er uit, hij is geen meerwaarde voor de groep met zijn uitspraken en gedrag. En het is helemaal belachelijk dat toen hij in het huis kwam niet genomineerd mocht worden, waarom werd die regel bij de andere nieuwe binnenkomende bewoners niet toe gepast? Maar goed de trouwe kijkers die mogen hun mening niet geven want dan worden de berichten functies op zwart gegooid. KOM OP BIG BROTHER LAAR ZIEN DAT JE BALLEN HEBT EN GRIJP IN.

  5. Romy, je hebt helemaal gelijk!
   Bijgelegd of nièt, Jerrel MOET er gewoon uit, zolang dat niet gebeurt, ga ik ook nièt meer kijken! Hij is gewoon bloed irritant!! ????????
   Je hebt gelijk gezien wat voor persoon ‘t is! Gewoon ERUIT met hem!!
   En Michel moet gewoon lekker blijven, net als alle andere die er al waren!! Hij (Jerrel) verpest die sfeer en gezelligheid, die er EINDELIJK was nadat die vorige 3 eruit waren… Toen was ‘t pas ècht leuk en gezellig!! ????
   Maar nú…. ????
   Dag Jerrel, vaarwel!
   Ik kijk niet meer, zolang hij er nog in zit!

   BB zet hem eruit! Pleace ????????????????????????????????????????????????????????????????
   Bijgelegd of nièt, hij blijft een heeeeel irritant ventje…

   Op deze manier raken jullie erg veel fans kwijt, BB!
   willen jullie dat dan? Lijkt me nièt! ????????????

   En ik ben nièt de enige die er zo over denkt.

  6. Ik ben het eens met de rest jerrel eruit ben er klaar mee als hij met mij zo gedaan had als met jill en Michel had ik hem persoonlijk over de schutting gegooid we moetenallemaal op onze woorden letten dit gaat te ver en dan zie je ook nog dat hij zijn hobby spullen mag houden ene terwijl de anderen hun boek zelfs moesten afgeven

  7. videoland
   Bij deze kunnen jullie beter die Jerrel uit BB zetten. ik sluit mij aan .
   Hij heeft het nu wel bijgelegd met Michel .Maar die Jerrel hoort echt niet in hetBB huis.Letten jullie maar op morgen of overmorgen is het weer het zelfde met hem. Die jongen heeft een probleem met zich zelf.Ik hoop dat hij donderdag er uit ga. En dat er weer meer gezellige heid terug komt in het huis.Net als voor dat misselijke mannetje er in kwam.Als hij er donderdag niet er uit is stop in met kijken.eigenlijk hoop ik dat hij zelf op stapy

  8. Ik ben t volledig met briefschrijver Roel eens Jerrel moet er echt uit het doet afbreuk aan t programma om Jerrel erin te laten.

  9. Ook ik sluit me aan bij Roel zijn schrijven.. zelfs nu na het gesprek met Michel en Jerrel.
   Jerrel is Geen type om bij onze bewoners te zetten.
   Hij zal zijn moment afwachten om terug onrust te zaaien.. Trouwens vanwaar de vraag aan Michel om nogmaals te praten?
   Op vraag van zichzelf of op vraag van BB?
   Hij voelt natuurlijk nattigheid want Michel zal Jerrel nomineren en Michel zijn vrienden zullen volgen..
   Jerrel zou kunnen door hebben dat zijn trukendoos leeg is…en wilt zeker niet naar huis…
   Jerrel speelt elke seconde in het huis en ik wil naar echte mensen kijken mensen die er niet van bewust zijn dat er camera’s op hun staan gericht..
   We betalen veel om alles te volgen ook werd toch medegedeeld dat de kijkers mee de regels gingen bepalen???
   Wel 1 regel is dat Jerrel er niet thuis hoort.. Jammer maar het is zo..
   Als BB wilt dat de fans terug komen zal hij iets moeten ondernemen..

   Ik wacht geduldig af …

   Liefs Karin

  10. Ik ben het met u eens.
   Ik vind nog altijd dat Jerell niet oprecht was in het laatste gesprek met Michel.
   Van mij mag hij vertrekken donderdag.

  11. Gister vrijdagavond 22.30 de helft ligt al in bed.. Wat een aanfluiting als je dan je tv aanzet om ff te kijken.. Wat een saai bedoeling… Big brother hou ze is op de been..

 3. Helemaal met eens. BB had jerrel al lang uit het huis moeten zetten met zijn respectloos gedrag en waarom mag hij zijn spullen wel het huis inbrengen en de andere bewoners niet. Over eerlijkheid gesproken. BB dit moet stoppen !!!

  1. Helemaal mee eens! Dit heeft niets meer te maken met BB… zoals het nu gaat slaat het nergens op. Ik ga er verder ook geen woorden meer aan toevoegen. Ben altijd groot fan geweest van BB maar zoals het nu gaat….en nee dat gesprek gaat niet helpen!

 4. Helemaal mee eens als het bondje van Thomas door al het gemanipuleer de andere op deze manier eruit stemt. Dus als het kindercrèche groepje de overhand krijgt stop ik met kijken.

  1. Inderdaad jerrel moet er uit, hij is geen meerwaarde voor de groep met zijn uitspraken en gedrag. En het is helemaal belachelijk dat toen hij in het huis kwam niet genomineerd mocht worden, waarom werd die regel bij de andere nieuwe binnenkomende bewoners niet toe gepast? Maar goed de trouwe kijkers die mogen hun menening niet geven want dan worden te berichten functies op zwart gegooid. KOM OP BIG BROTHER LAAR ZIEN DAT JE BALLEN HEBT EN GRIJP IN.

 5. Volledig met deze briefschrijver eens.
  Jerrel is een grote stoorzender in huis. Als zo iemand bij ons in de winkel kwam werken was hij de tweede dag er al uit gevlogen met zijn irritant, onbeschoft en respectloos gedrag.

 6. Niet wachten tot volgende week donderdag, maar nu ingrijpen door Jerrel per direct het huis uit zetten om de kijkcijfers en de sfeer weer terug te brengen in het huis.

 7. Beter als het verhaal hier boven had ik het niet kunnen verwoorden, BB grijp in voordat de sfeer nog verder daalt en het een keer escaleert. Jerrel speelt een vies spelletje en denkt dat hij alles kan en mag.

  1. Jerrel gewoon eruit,de kijker word hier niet vrolijk van ,dan is het logisch dat men niet meer naar big brother wil kijken.gewoon naar huis dat is beste

  2. Gezien waarvoor Theo op het matje is geroepen en het merr dan respectloze gedrag van Jerrel snap ik niet dat hij niet veel eerder een serieuze waarschuwing kreeg. Als het idee zou zijn hier wat meer smaakmakende tv mee te maken dan is het mislukt. Wat mij betreft eruit met hem.

 8. Een iemand werd in het begin op het matje geroepen, ik dacht Theo. En nu….dat dom ventje dat altijd terug valt dat we hem moeten begrijpen omdat hij ‘Anders’ is. Waarom doe je als ‘big brother’ hier niets aan ? de Steller van dit heeft volledig gelijk?

 9. Helemaal mee eens!! Door corona werk ik nu praktisch elke dag thuis dus ik keek ook naar de livestream voor de (voornamelijk) leuke sfeer en grappige praatjes (i.p.v. de radio). De sfeer is sinds de komst van de 3 nieuwe bewoners inderdaad gewoon heel toxisch geworden, waardoor ik de afgelopen week al een paar keer de livestream heb moeten afzetten omdat ik het niet meer kon aanzien. Als deze week geen actie wordt ondernomen, zal ik ook afscheid moeten nemen van het programma en de bewoners die ik toch graag had kunnen volgen tot aan de finale.

 10. Ik wil niet zagen, maar ik vind ik dat jullie nu te veel richten op het gedrag van Jerrel. En ik kan me er niet in vinden dat Michel weg gezet wordt als Boeman. Zeker niet. En dan kijk ik toch best wel veel de Livestreams. Het is ook niet verkeerd dat Michel juist iemand is die Jerrel op zijn gedrag aanspreekt en dat kwam ook in de samenvattende tv uitzending van gisteren.

  1. Helemaal mee eens, in deze al zo rare tijd is het kijken naar BB geen ontspanning meer maar gewoon ergenis. We hebben het in NL constant over het gebrek aan respect voor elkaar, nou het voorbeeld zenden jullie gewoon uit!

 11. Dit is niet eerlijk. Michel en Jerrel hebben zo juist (10 minuten geleden) een goed, open en eerlijk gesprek gehad. Alle dingen van de afgelopen dagen zijn uitgesproken.
  Ik vind dit een leuke app maar jullie zetten Jerrel ook in een kwaad daglicht door de foto’s met de middelvinger te plaatsen, zonder dat je weet wat hij daat mee bedoelde.
  Ik ben ook geen fan van Jerrel. Maar ik verwacht wel een verandering na het gesprek dat hij en Michel net hebben gehad.
  Laat eerst de bewoners spreken door middel van het stemmen.

  1. Dat bontje is al gesmeed. Kon je volgen op livestream. Jill Thomas Matt Mike en zoey. Gaan twee bewoners nomineren waaronder zeker Michel. Liese en Julie. Dus het groepje dat hekel had aan bontjes vormt er nu zelf 1.

 12. De bewoners moeten de redactie het mes op de keel zetten: of Jerrel eruit of wijn stappen met zijn allen op.
  Kijken hoe de redactie op hangende pootjes de bewoners dan smeekt om te blijven en dan krijgen ze elk nog 1000 euro toe, zeker weten.
  Met zijn allen hebben de bewoners heel veel power……

  1. Dit is natuurlijk een absurde reactie! Zoals Jerrel zich aan moet passen, moet de groep dit ook aan Jerrel! Michel is een erg dominant figuur, die alles naar z’n hand wil zitten en geen tegenspraak dult. Hij moet maar leren dat hij niet alles kan regelen in een groep. Ik vind het dus mooi dat er nu wat verschillende karakters in zitten en niet dan zoetsappige gedoe van vorige week!

  2. Gesprek tussen Jerrel en Michel was dus ook weer niet oprecht van die Jerrel. Opzouten met dat figuur. Big Brother is echt niet wat je ervan verwacht had.

 13. Dat gesprek zegt me niet zo heel veel. Meer van hetzelfde. Ja maar ik….. Mijn achtergrond…… op mijn socials….. de zelfmoord van mijn vader….. Het zijn allemaal excuses. De man heeft geen enkele vorm van zelfreflectie, alles ligt aan een ander. Een dergelijke psyche hadden jullie op voorhand al moeten doorgronden en als ongeschikt beoordelen voor dit programma. Herstel je fout. Laat die jongen eervol afscheid nemen van het huis. zo hoef je hem niet nog verder te beschadigen. Want dat is wel wat BB gedaan heeft. Laten we hopen voor hem dat hij niet TE ver beschadigd is ondertussen.

  1. Mooi verwoord Ron. Hij wilde van BB weten als er negatieviteit over hem was op sociale media. Want dan wilde hij eruit. BB heeft dit niet gedaan. Ik ben totaal geen fan van Jerrel en liever gister naar huis dan vandaag. Maar hij heeft wel 5 psychiaters nodig als hij huis verlaat.

  2. Bescherm die jongen door hem te laten vertrekken. Hij kon al niet veilig over straat lopen VOOR big brother en nu of binnenkort helemaal niet meer als hij nog langer blijft, dus zo snel mogelijk naar huis.

 14. Ik sta volledig achter deze mail.
  Ik vind dat RTL/Videoland hier ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid moet nemen, om te laten zien dat dit soort opmerkingen, beledigingen, handelingen e.d. niet getolereerd kan worden. Of dit nu in het huis of buiten is

  1. Ik ben het wel eens met sommige reacties.
   Maar vind dat michel niet steeds de baas moet spelen.
   En wat betreft over het uit kiezen wat jill kon doen moest het ook wat michel wilde de hometrainer en puzzels
   Jill zat te huilen omdat ze het gevoel had dat het gedwongen was om dat te nemen

   Nee hoe jerrel en michel tegen elkaar doen klop niet

   Maar michel moet niet de baas spelen

 15. Ik ben eens bij de brief, haal Jerrel weg! Ik vind ook dat het spel gemanipuleerd wordt. Ik hoop dat BB er vlug iets aan doet. Ik vond het ook oneerlijk dat er nu ineens niet op de nieuwe gestemd kon worden.

 16. Ik ben ook klaar met verhaal Jerrel….
  Ik zeg ook weg met die jongen…..

  Big Brother moet maar eens naar zijn kijkers luisteren!
  Wordt tijd!

 17. Het gedrag van die gast, zijn uitspraken, die kunnen toch echt niet. In een groep zijn er altijd leiders en volgers. Er zijn mensen die je liggen en andere waar je normaal niet mee kunt leven. Als je in BB stapt weet je dat toch op voorhand. Nee, want Jerrel daar uitsteekt kan echt niet door de beugel. En ja, ik heb net het gesprek gezien tussen Jerrel en Michel. Waarschijnlijk opgedragen door de productie. Want oprecht is het absoluut niet.

 18. Ik ben het ook eens met het bericht over jerrel.
  Ik zat elke dag naar de live te kijken een hele dag door wat er gebeurde is het huis. Ik zag er zo naar uit naar big brother. Maar sinds jerrel erin zit kijk ik gewoon niet meer ???? en ik vind het zo jammer dat Michel de boeman is. Die jerrel moet er idd uit of de kijkcijfers gaan heel rap dalen.

 19. Als ze elke bewoner maar 1 stem geven hebben bondjes geen kans, dan is het nog altijd de kijker die beslist wie eruit moet.
  Nu ze 2 stemmen per persoon hebben kunnen ze telkens met z’n allen op 2 bewoners stemmen die niet in het bondje zitten en zo blijven zij uiteindelijk met hun kleuterklas achter in de finale.
  Denk dat het dan wel de BB met de laagste kijkcijfers ooit gaat worden, want niemand wil dit zien!!

 20. Als ze elke bewoner maar 1 stem geven hebben bondjes geen kans, dan is het nog altijd de kijker die beslist wie eruit moet.
  Nu ze 2 stemmen per persoon hebben kunnen ze telkens met z’n allen op 2 bewoners stemmen die niet in het bondje zitten en zo blijven zij uiteindelijk met hun kleuterklas achter in de finale.
  Denk dat het dan wel de BB met de laagste kijkcijfers ooit gaat worden, want niemand wil dit zien!!

 21. Die,jongen,Jerrel is gestoord,nu bij gelegd,we gaan zien hoe lang het duurd,voor mij ook onmiddellijk eruit,hoort niet thuis in dat huis,meer in een ander huis!

 22. Jerrel mag van mij nog blijven hoor, vlak Michel ook niet uit kletst met iedereen mee en en is ook niet eerlijk tegen iedereen en zet ze tegen Jerrel op wat echt niet leuk is. Jerrel zegt waar het op staat het is iedereen tegen hem en sommige zeggen ja en amen en durfen niet eens voor hem op te komen wat erg jammer is.
  Ze spannen nu tegen hem dan zou je zelf ook zo gaan reageren denk ik.

  1. Mag altijd graag Big Brother kijken, nadat Jerrel in het huis is gekomen is de aardigheid er af. Hoop dat hij donderdag er uit gaat , zo niet.. stop ik met kijken. ( Jerrel je bent niet een oprecht persoon) keurig geformuleerd…

 23. Zet Jerrel eruit!,
  Sinds dat hij erin is gekomen verziekt hij de boel,
  En waarom mag hij wel teken spullen bij hem hebben,en de andere bewoners willen ook wel iets van hun zelf hebben.
  Daarom willen wij dat Jerrel eruit gaat.
  Hoop echt dat hij deze week eruit gaat,anders kijk ik niet meer,word gewoon misselijk als ik hem zie
  Dus John de mol doe er wat aan.

 24. blijf bij standpunt dat jerrel uit big brother verwijderd moet worden
  al diverse malen met michel gepraat maar jerrel valt tocht steeds terug dus dit geloof ik echt niet hij zal de sfeer blijven verpesten in huis
  DUS BESTE IS HEN DE DEUR WIJZEN ZO DAT DE RUST TERUGKOMT BESTE BIG BROTHER DEZE JERREL MAG ZIJN HOE HIJ IS ,GEEN MOEITE MEE
  MAAR ZIJN GEDRAG IS VERRE VAN NETJES EN AANSTOTELIJK EN BRUTAAL EN OPRUIEND

 25. Jerrel gewoon eruit,de kijker word hier niet vrolijk van ,dan is het logisch dat men niet meer naar big brother wil kijken.gewoon naar huis dat is beste

  1. Een mooie brief van Roel met de waarheid !
   Schoon dat Michel en Jerrel een goede gesprek hebben gehad ! Maar dat is niet voor lang ! Het is Jerrel zijn karakter iedereen wil hem een 2 de kans geven maar het is er direct er terug tegen ! Zij gedrag is echt niet goed ! Neen is niet fijn meer om nog te volgen ! Voor de komst van de 3 nieuwelingen was de sfeer zo goed je zou dag en nacht gevolgd hebben nu echt niet meer . Wat ik ook niet begrijp is de de nieuwelingen 5 weken later bijkomen niet moeten nomineren en niet genomineerd worden ? Er wordt toch door Bigbrother zelf gezegd 100 dagen in mijn huis ??? Is toch niet eerlijk tegenover de andere en die moesten wel nomineren waarom zo een verschil ????
   Ik denk dat het het laatste jaar zal zijn met Bigbrother is niet leuk meer om te volgen dat lezen we constant , de kijkers willen meer respect voor elkaar en eerlijkheid ! En zeker nu we thuis zitten door de Corona ! Neem snel een goede beslissing ! Zodat er terug veel volgers zijn !

  2. Die Jerell heeft 2 gezichten. Zet een masker op. Die lacht Michel gewoon uit.
   Dat die dat niet snappen hoe die werkelijk is.
   Vals tot en met.
   ERUIT!!

 26. Ik vind dat jullie Jerrel er uit moeten zetten! Wat een naar mannetje
  Jullie zetten de boel op zwart
  Omdat er veel negatief word gepraat
  Maar Jerrels gedrag mag wel!
  Vind het krom

 27. Beste allemaal,
  Wat jullie allen vergeten is dat de bedoeling van het fenomeenprogramma BigBrother is….een samenleving creėren van mensen met “verschillende” karakters…en die honderd dagen bij elkaar zetten….en niet weg kunnen lopen van de realiteit die ontstaat…wat in het dagelijs leven wel kan. Dat gaat leuke televisie opleveren, en zeker als..(door de bewoners tenslotte zelf gekozen) een persoon als Jerrel verschijnt in het huis…Prachtig…eindelijk reuring…deze karakters zijn ook in onze samenleving Nee, kijk naar de situatie voor dat de drie nieuwe kwamen….saaaaaaie tv….ik als streamkijker naar uren lamballen op de bank liggende personen kijken, die op hun gemak even de honderd dagen uitliggen. Er worden nu bondjes gesticht (wat in al dit soort programma’s gebeurd…Robinson..ed ) en worden de nominaties besproken…ed.
  Nu wordt het programma eindelijk interessant…
  Redactie BB…laat de bewoners dus zeker zelf uitmaken of Jerrel moet vertrekken…of niet..dat is tenslotte realiteit tv…….ga zo door.
  Groeten…Arno.

  1. ZO denk ik er ook over ! Had dit reeds op een site gepost maar werd onmiddellijk verbannen ! Ben blij dat ik toch niet de enige ben met deze mening. Grtn, Tine

  2. Niet mee eens, tenzij Jerrel zo speelt omdat BB Dat beveelt ok, maar als hij echt zo is dan moet ie na een gesticht of gevangenis, verder ja iedereen is anders en het is een experiment, maar als dit gedrag van Jerrel echt is heeft BB een groot probleem met tucht instanties en claims, dus 100% zeker dat het in scène gezet is.

 28. Het is toch van de gekke, dat 1 iemand zo’n sfeer neer zet en zoveel boze en geirriteerde kijkers geeft. Zo respectloos naar mede huisgenoten en kijkers. Wat is zijn reden geweest om het BB huis in te gaan? Dit kan echt niet. Er zijn voor minder dingen mensen op staande voet ontslagen. Ze hebben er weer over gepraat en nu zand erover…… Voor hoe lang? Wacht niet tot alles kapot is. Zet deze knaap er uit en haal de leuke sfeer en vele kijkers weer terug. Sterkte met jullie beslissing en programma

 29. Wat een draak is die Jerry zeg.
  Hij is asociaal, lomp, opruiend, zijn palletjes waren ineens weg, met een schuin oog naar Michel, en toelaten ze in zijn jaszak.
  Hij ontregeld de hele groep.
  Als hij bij mij in mijn oor had gegild of gezicht had gegooit, had ik hem met kleren en al onder de koude douche gezet als alternatief omdat ik hem geen klap op z’n … mocht geven.
  Echt wat een misselijk makend kind, ik ga stoppen met kijken, want deze ergenis is torenhoog.
  Ik begrijp werkelijk niet dat Big Brother dit tolereert. ????????

 30. Als Theo met zijn opmerkingen een waarschuwing krijgt dat hij zijn gedrag moet aanpassen van BB waarom Jerrel dan niet Die heeft al meer (doods)bedreigingen gedaan als ieder ander bewoner an het huis Niet meer leuk om te bekijken zolang die Jerrel erin zit

 31. Jerrel is meerdere malen over de schreef gegaan. Daar moet BB voor ingrijpen. Het leuke programma is sinds hij erbij is, niet leuk meer. Hij heeft tijd genoeg gehad om zich te beteren. Nu is het tijd om hem weg te sturen op basis van de gedragsregels die hij steeds overschrijdt

 32. Ik sluit me helemaal aan bij de brief van Roel, Want het is idd nadat Jerrel binnen kwam direct fout gegaan. Zijn onfatsoenlijk gedrag naar onder andere Michel maar ook het geschreeuw in Jill haar oor en zelf ook in de slaapkamer dat hij Jill op haar billen sloeg. En nadat de drie nieuwelingen te horen kregen dat ze niet mochten nomineren en niet genomineerd konden worden gaf Jerrel een hele onbeschofte reactie en stak zijn middelvinger op. Dingen die te ver gaan zeker als je net nieuw bent. Ik ben 1 van de vele voorstanders die Jerrel vandaag nog ziet vertrekken

 33. Ik sluit mij ook volledig aan bij de mail. Ondanks dat Michel zo goed geweest is om nog maar eens met Jerrel te praten en daarna te zeggen dat het goed is nu, vind ik dat die persoon per direct uit het huisnummer gezet worden! Eigenlijk had hij direct na het fluiten in Jill haar oor en de boeren in haar gezicht eruit gezet moeten worden!!

 34. Helemaal eens met Roel niks aan toe te voegen als dat er nu echt stelling moet worden genomen anders kunnen ze niet zo goed BB meteen stoppen omdat vele fans gaan afhaken
  Kijk voor inspanning en niet voor al die irritante momenten
  BB PAK JE VERANWOORDING

 35. Helemaal eens! Na uitpraten tegen de Jill zeggen dat hij dit puur voor tv doet, het niet meent… er zijn echt grenzen en hij is er al teveel over gegaan. Respect voor iedereen maar dit kan niet!!

 36. Theo werd voor veel minder aangepakt, BB werk niet met 2 maten 2 gewichten we hebben genoeg gezien van jerrel en het gaat mij of ons niet om het feit van zijn geaardheid maar zijn gedrag. Hij verziekt de boel en jullie kijkcijfers en vooral onze moraal. Ik heb jammer genoeg vorig jaar ook met zo iemand in onze vriendengroep gezetten waardoor alles kapot is en toen ik hem weeral eens bezig zag dag na dag sry het breekt keer op keer. Jerrel moet eruit en zou psychologische bijstand kunnen gebruiken. BB doe er iets aan want wij kijkers hebben jullie ook verwittigd en door op zwart te gaan lossen jullie niets op in tegendeel het word alleen maar erger, en in de live show sry die beelden lieten alleen de anderen er maar slecht uitkomen stop met beïnvloeden mvg

 37. Ik heb alle BB programma’s in NL altijd met veel plezier gekeken. Het was dan ook leuk dat er in 2021 een nieuwe kwam. Juist in de lockdown periode zou dit leuke televisie moeten zijn na 21.00 uur als we toch verplicht binnen moeten blijven. Echter, toen Jerrel er in kwam met zijn onaardige gedrag naar de bewoners toe, en het niet ingrijpen van de programma makers, hebben wij besloten als gezin om onze afgesloten abonnement bij Videoland per direct op te zeggen. In onze ogen meten jullie met 2 maten. Theo krijgt diverse waarschuwingen en verlaat uiteindelijk het huis. De waarschuwingen die Jerrel (niet/wel ?) heeft gekregen worden niet eens uitgezonden. Theo aan de schandpaal op tv ? Dan elke andere bewoner ook ! Ons vertrouwen is opgezegd bij zowel Videoland als bij het verder kijken naar BB. Ik hoop dat jullie lering willen trekken waar de kijkers zich aan storen. Mvg. Een familie uit Lelystad.

 38. Jerrel is al bij meerdere bewoners over de schreef gegaan dus vindt dat big brother hem er uit moet zetten . Voordat hij erin kwam was er net weer een goede sfeer in het huis .

 39. Jerrel is al bij meerdere bewoners over de schreef gegaan dus vindt dat big brother hem er uit moet zetten . Voordat hij erin kwam was er net weer een goede sfeer in het huis . Zolang hij erin blijft ga ik niet meer kijken.

 40. Het gedrag van jerrel dat kan een normale mens toch niet accepteren.hij past echt niet in het big brother huis.voor mij mag hij er uit.kan niet meer kijken naar het programma zolang deze gast er in zit.doe er wat aan aub.

 41. Helmaal NIET meeeens ,ik mag hem ook niet maar nu is er leven in het huis ! Hij zal er volgende week zo wie zo uitliggen en dan gaan we weer klagen dat het boring is !

 42. Even vergeten…..ik ben het dus totaal NIET eens met de brief van Roel…
  Dit om ook eens een andere reactie te geven in deze poll.
  Zie mijn reactie eerder deze dag..!!

  1. Niet mee eens, bb is een experiment en geld business, zet mensen bij elkaar en bekijk de aapjes gedrag, leuk, maar kom niet met criminele mensen en schijnheiligheid, Jerell is of tactisch bezig volgens de bb regels of deze man moet meteen na een gesticht, ik hoop eerste dat het gespeeld is anders is bb verantwoordelijk om een gevaarlijke gek in het huis te verdedigen.

 43. Ik vind dit een goed geschreven mail en ben het er volledig mee eens
  Jerrel zit niet op zijn plek, misdraagt zich en komt er mee weg omdat er niet wordt ingegrepen
  Theo is bestraft voor minder en nu zijn er geen consequenties
  Ik vind ook dat hij eruit moet

  1. Diegene die echt 100 Dagen in het huis is voor mij één van de winnaars.
   Heb geen voorkeur, alhoewel ik, hoe heet ze ook alweer, wel leuk vindt. 🙂

 44. Ik ben het ook met Roel eens, keek erg graag maar nu na afgelopen Donderdag niet meer, die Jerrel wordt het hand boven het hoofd gehouden haal hem er uit, geen nieuwe meer, maar laat dan de groep elkaar eruit stemmen,

 45. Dat Jerrel irritant kan overkomen ben ik het volledig mee eens. Hij doet uitspraken die soms echt niet door de beugel kunnen. Maar Michel daarentegen is ook altijd niet rechtuit en als hij zegt dat hij niets achter de rug zal zeggen dan heb ik daar serieuze bedenkingen bij. Er waren of zijn tijdens het programma beelden genoeg die dat tegenspreken. En als bewoners zichzelf niet meer kunnen vinden in het programma om de één of andere reden zie ik dan ook geen probleem dat ze het huis zelf verlaten. Het grootste probleem zijn die groepjes die samen spannen met de bedoeling er “één” bepaald iemand er uit te spelen enkel en alleen maar om hun eigen zo een vrijgeleide te kunnen geven. En dit systeem zou aan banden moeten kunnen gelegd worden. Daar zijn genoeg oplossingen voor. Bv. Dat elke bewoner niet elke week dezelfde namen mag of kan nomineren.

  1. Daar ben ik het wel mee eens, waarom worden bewoners niet gewoon verboden om namen te noemen en samen te spannen mbt de nominaties.

   Wat Jerrel betreft: deze jongen moet in bescherming genomen worden tegen zichzelf voordat hij straks niet eens meer over straat kan lopen.
   Hij heeft duidelijk professionele hulp nodig…

 46. Ik vind het niet leuk meer om de streams te bekijken. Wat een verschrikkelijk mannetje die Jerrel. Jammer BB dat je er niks mee doet als het zo door gaat stop ik met kijken.

 47. Het is Nobel mensen een kans te geven. Maar waar is het einde. Ik wordt ontslagen als ik de helft zou zeggen van hetgeen Jerrel uitkraamt. Juist als programmamaker moet je je bewust zijn van je voorbeeldfunctie. Ik denk dat er geen andere optie is dan Jerrel confronteren met gedrag en consequenties.

 48. Waarom regels maken als Jerrel er toch niet aan hoeft te houden. Hij speelt met de bewoners, hij speelt met u BB. Dat u dat niet door hebt! Hij lacht gewoon met alles. De andere bewoners pakt u ook aan met waarschuwingen. Hij heeft wel meer regels aan zijn laars gelapt. Hij moet BB verlaten per direct. Elke seconde te lang in BB is teveel. Waarom wordt hij voorgetrokken op de anderen bewoners. Die hebben ook allemaal een rugzak , dat is geen reden om geen respect te hebben voor je mede bewoners. Hij vloekt, hij kleineert enzv en dat mag allemaal in uw huis? Nee BB regels zijn regels , Jerrel heeft dat al veel overtreden in 1 week tijd. Hij meende nog niet eens oprecht het laatste gesprek met Michel, hij doet het alleen voor de tv, zijn Jerrel zijn eigen woorden. Genoeg is genoeg BB

 49. ik vond dat Jerrel het gesprek daarna in het belachelijke trok hoe hij het aan Zoey vertelde. Denk dat hij druk voelde om het te doen of misschien in opdracht van BB maar kwam niet oprecht over. Ik kijk ook veel minder sinds Jerrel er in zit .

 50. Ik vind dat BB de verantwoordelijkheid heeft om mensen tegen zichzelf te beschermen.
  Jerrel heeft een borderlinestoornis en zal niet veranderen op het moment dat hij aandacht wil van BB of DBK.
  Ik weet niet maar gisteren vertelde hij zelfs dat BB op zijn kamer kwam, en na de zoveelste aandacht knapte hij ineens op.
  Deze jongen hoort in therapie niet bij BB, maar hij gaat er deze week niet uit, De nominatie’s zijn Nick en Michel,

 51. Nee hoor, helemaal eens dat hij een waarschuwing heeft gehad maar Jerrel hoeft er zeker niet uit. Er zitten meer schijnheilige in het huis. Als ze het samen uitgepraat hebben dan eerst maar eens zien hoe het nu gaat.

 52. Wat ik heel abnormaal vind zijn de privileges dat Jerrel krijgt. Alle andere deelnemers moeten hun privé spullen (tot zelfs boeken achterlaten) maar Jerrel mag zijn hele koffer met make-up mee in huis nemen. Akkoord dat hij make-up bij heeft zoals de vrouwen, maar niet de hele koffer. Laat hem die eens inleveren en dan zullen we zien wat er gebeurd.

 53. Jerrel per direct eruit gooien.
  Nu is het dan uitgesproken , gemaar voor hoelang?
  het is en blijft een droevig geval die bij noemand goed valt.

  n

 54. Helemaal mee eens, hij (Jerrel) wordt precies nog beschermd door BB. Spelletje snowboarding gisteren wat traag ging bij hem (zodat hij precies moest winnen) en snel ging bij Michel en Nick … en met zo’n sfeer is er de laatste dagen geen plezier meer om naar te kijken! Het is ook al duidelijk dat alle sterke spelers eruit moeten. BB doe ook eens iets aan al die voedselverspilling. Ja ze moeten elke dag voldoende eten krijgen maar er wordt teveel weggegooid. Kan toch geen voorbeeld zijn …

 55. Ook ik ben afgehaakt. Tot voor kort vond ik het nog leuk, maar na de pijnlijke oorfluit bij Jill en die onrespectvolle boer boven haar gezicht hoef ik het niet meer te zien. Dit gaat alle grenzen voorbij. Pas als ik hoor dat BB zo professioneel is geweest om Jerrel eruit te zetten, zal ik weer kijken. Wat een droeftoeter is die gast, zeg!

 56. Waarom liggen ze steeds op de bank niks te doen en verveeld te kijken het zijn steeds de zelfde vinden ze het niet leuk of gaan ze zo hun tijd uitzitten

 57. Ik krijg hartkloppingen bij het kijken naar deze jongen om twee redenen:
  1: hij bezorgt mij adrenaline van irritatie.
  2: ik heb eigenlijk medelijden met hem, deze jongen heeft een psychisch probleem wat waarschijnlijk een onderliggende oorzaak heeft, maar zijn houding in BB kan hem nog jarenlang achtervolgen en schaden buiten het huis.
  Dus neem hem voor zijn eigen veiligheid uit het huis en in bescherming aub.

 58. Overal zijn campagnes om pesten tegen te gaan. We leven in een tijd met #metoo en disney films die worden beoordeeld op racisme etc.
  Maar Jerrel kan ongestoord en zonder consequenties zijn gangen gaan en mensen behandelen zonder respect??
  Kan gewoon niet dat BB dit mag toelaten, die moet notabene onpartijdig zijn??

 59. Ik sluit me helemaal aan bij de schrijver van deze mooie brief. Ik vind jerrel heel irritant, het zorgd ervoor dat het niet meer leuk is om naar te kijken.

 60. Ongelooflijk dat iemand met zoveel wrok door een screening komt. Michel kon bij voorbaat niets goed doen. Voor de mensen die scherp zijn geweest heeft Jerrel aangegeven een hekel te hebben aan soldaten in welke vorm dan ook. Ik heb niet snel een hekel aan iemand maar Jerrel heeft het bij mij voor elkaar gekregen dat ik zo een diepe hekel aan hem heb gekregen. Ik heb bij deze ook per direct mijn abonnement opgezegd. Big brother gokt op het verkeerde paard , dit trekt niet meer kijkers maar eerder vele afhakers.

 61. Ook ik vind dat Jerrel eruit moet, voor zijn gedrag en woordkeuze, het kan wel in het Engels zijn maar blijft vloeken, dat hoort niet in een zo ‘n soort programma, Theo is voor minder berispt.

 62. Jerrel is een door Big Brother ingehuurde act, deze heeft ook aangepaste regels.
  Verkeerd gegokt door Big Brother makers en word niet gewaardeerd
  Het programma is inmiddels zo nep dat de Chinezen het niet eens kunnen kopiëren ren

 63. helemaal eens ook al hebben ze een gesprek gehad dan nog de vieze woorden en getier en dan get allersmerigste boeren in iemands gezicht te erg door dit haken kijkers af je ziet in de kijkcijfers ook dat sinds hij erin zit dat die dalen jammer waar ik ook niet goed van wordt is het gefluister van jill en haar mannen er wirdt zo vask gezegd jill zendercheck dat doen ze niet voor niets jammer

 64. Jerrel moet eruit keek elke avond met heel veel plezier maar nu niet meer totdat Jerrel eruit is, het was een prachtig programma totdat Jerrel erin kwam Big Brother neem uw verantwoordelijkheid en zet Jerrel eruit zodat het weer een leuk programma voor iedereen wordt.

  1. Ik denk dat BB deze Jerrel opdracht gegeven heeft, want dit criminele gedrag van hem kost bb veel rechtzaken als hij echt zo gevaarlijk en idioot is in het echt,

 65. Helemaal eens met deze e-mail.
  Deze jongen is álles behalve wat hij uitstraalde toen er gekozen mocht worden en heeft duidelijk heel veel issues met zichzelf.
  De sfeer in het huis was eindelijk goed, gezellig, vrolijk en geen achterbaks gedoe. Vanaf moment 1 dat deze psychopaat in het huis kwam werd de hele sfeer verkracht, deze jongen heeft zoveel issues met zichzelf die hij projecteert en afreageert op de andere bewoners. Hij is alles behalve bezig met het spel, hij denkt alleen maar aan zichzelf en lijkt er gewoon doelbewust op uit te zijn om mensen te kwetsen en belachelijk te maken!!!
  Theo was niet mijn favoriet, maar die was hier echt NIKS bij. Oneerlijk en vooral onprofessioneel hoe hier gehandeld word, iedereen zou er beter van worden als deze jongen eruit gaat want zijn intenties zijn alles behalve menselijk.

 66. Hopelijk staat er een deur van een ander huis open voor Jerrel als hij dit huis uit gaat. Deze kleuter moet beschermd gaan worden en een hele goede begeleiding gaan krijgen van de beste artsen die er op deze wereld zijn.
  Bij hem is er geen steekje los maar er zijn gewoon geen steekjes meer. Een vals persoon is het met zijn uitspraken dit soort mensen moet je beschermen tegen zichzelf.
  Snel weg met hem!!

 67. k vind dit een goed geschreven mail en ben het er volledig mee eens
  Jerrel zit niet op zijn plek, misdraagt zich en komt er mee weg omdat er niet wordt ingegrepen hij is een slecht voorbeeld voor holebi groep en hoop dat ze klacht neer leggen bb ,je moet je eigen regels is lezen nummer 4 van de regels,ook wat maike verteld op tv dan hij soa hand en meisjes ziek maakte hoop dat die meisjes klacht in dienen nu dat ze dit weten ,die in een misdrijf en moet verhoordeeld worden dus bb denk maar s goed na alles sta op band ,of vraag het is aan lotte die belg in de studio bij peter van de verre

 68. Misschien kan de volgend huismeester als regel bepalen dat er onderling niet over nominatiekeuzes gesproken of geschreven mag worden en dat dit door BB middels camera’s gecontroleerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *