Big Brother nog steeds populair?

Big Brother keert binnen enkele maanden terug op de Nederlandse televisie. Producent EndemolShine is momenteel druk bezig met een nieuwe editie die begin 2021 zal verschijnen. Op de website van de producent zien we ook dat er aantal vacatures openstaan om mee te werken aan de nieuwste Big Brother. O.a. zoeken ze een spelontwikkelaar voor de opdrachten in het huis, een storyteller en diverse stage plaatsen voor de eindredactie.

Big Brother eind jaren 90 ongekend populair

De eerste editie  eind jaren negentig was ongekend populair. De finale die werd door bijna 4 miljoen mensen bekeken! Hierna is het Big Brother programma nog redelijk lang uitgemolken en in andere (slappe) aftreksels  op televisie  uitgezonden. Zo had je onder andere de Bus, De Gouden Kooi en Secret Story. De opzet was elke keer hetzelfde. Stop een grote groep mensen in een gezamenlijke ruimte en hang deze vol met camera’s. Het is nu 15 jaar geleden dat Big Brother voor het laatst te zien was op de Nederlandse televisie. We leven momenteel in een hele andere tijd vooral door Social Media.  Zit het Nederlandse publiek nu wel te wachten op een nieuwe Big Brother?

De finale  die wordt bekeken door 3,8 miljoen mensen

Wannabe sterren

Al enkele weken is het productieteam van EndemolShine druk bezig met deze realityserie  Een woordvoerster van EndemolShine: „Wij maken er geen geheim van dat wij Big Brother willen terugbrengen in Nederland, het land waar het ooit allemaal is begonnen. Big Brother is nog steeds het meest succesvolle format wereldwijd en in de huidige context relevanter dan ooit: we leven inmiddels in een Big Brother-maatschappij. Er zijn steeds meer comebacks in andere landen, en binnenkort dus ook in Nederland. Een aantal weken geleden zijn wij achter de schermen begonnen met het opstarten van de productie en we kijken er enorm naar uit om het weer terug te brengen.”

Hummie van der Tonnekreek, hoofdredacteur van de eerste Nederlandse edities, is reuze benieuwd. „Ik zou het zelf niet willen, en ook niet kunnen maken. Het wordt, denk ik, moeilijk om de sfeer van vroeger terug te halen. Je loopt een groot risico dat het te geforceerd wordt. Vind maar eens een tweede Bart! Het klinkt een beetje vreemd maar eigenlijk is het te vroeg. Ze zouden het over dertig jaar moeten doen als de eerste edities niet meer dan een vage herinnering zijn.”

Kijken gaat ze uiteraard wel. „Ik ben heel nieuwsgierig hoe ze willen voorkomen dat er wannabe- sterren worden gecast. De schoonheid van het programma zat er wat mij betreft in dat zowel makers, kijkers en bewoners een doorsnee van de samenleving waren.”

Eén antwoord op “Big Brother nog steeds populair?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *