Big Brother Nederland keert terug

Na jaren afwezigheid keert het populaire reality programma Big Brother Nederland terug op de Nederlandse en Belgische televisie. Dit werd op zondagavond 7 juni bekend gemaakt door RTL Nederland aan RTL Boulevard.  Big Brother zal begin 2021 uitgezonden worden op de Nederlandse en Belgische televisie. Het reality programma is ook via Videoland te bekijken. De productie van Big Brother is in handen van Endemol Shine.

Concept Big Brother

Eind jaren negentig was Big Brother ongekend populair in Nederland en België. Het concept is bedacht door Paul Römer en John de Mol. In dit reality programma werden 9 kandidaten opgesloten in het zogenaamde ‘Big Brother huis’. De bewoners zijn compleet afgesloten van de buitenwereld en worden 24/7 per dag gevolgd door camera’s. Tijdens het verblijf moesten de bewoners elkaar nomineren. De winnaar krijgt een enorme geldprijs. De eerste editie van Big Brother Nederland in 1999 werd gewonnen door Bart Spring in ‘t Veld.

Het concept Big Brother werd bedacht door onder anderen John de Mol en Paul Römer. Bij het programma moeten negen kandidaten honderd dagen samen in een huis doorbrengen. In het huis zijn ze afgesloten van de buitenwereld en worden ze dag en nacht gevolgd door camera’s. Tijdens het verblijf moeten de kandidaten andere bewoners nomineren. De winnaar van de show krijgt een enorme geldprijs. Op dit moment is EndemolShine op zoek naar tien Nederlandse en Belgische Big Brother bewoners. Deze zullen begin 2021 plaats nemen in het Big Brother huis. Jezelf aanmelden voor Big Brother 2021 doe je hier.  Het ziet er naar uit dat Big Brother de eerste week van 2021 van start zal gaan. Naar verwachting zal de editie van 2021 zes tot 12 maanden op de televisie te zien zijn.

De eerste Big Brother editie van 1999 werd gewonnen door bewoner Bart Spring in ‘t Veld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *