Big Brother dag 1 : uitzending 4 januari

Vanavond 4 januari is de eerste uitzending van Big Brother dag 1. Wat gebeurt er allemaal in deze Big Brother uitzending? Je leest het als eerste op onze Big Brother site. Zoals al bekend is gemaakt door BigBrothertvshow.nl zijn de bewoners met oudejaarsdag het huis al in gegaan.

De livestreams gaan toch pas morgenochtend van start op Videoland (10:00 uur). Lees snel hieronder verder voor de eerste Big Brother uitzending op 4 januari. Dit bericht zal gedurende de uitzending steeds worden geüpdatet. (refresh de pagina dus).

Geraldine en Peter Van de Veire

Big Brother dag 1 – 4 januari

De titelsong die we horen tijdens de intro van Big Brother wordt gezongen door Davina Michelle en de Vlaamse rapper Woodie Smalls. De presentatoren Geraldine Kemper en Peter van de Veire stellen zich voor. Er worden oude beelden getoond en beelden van de bewoners die het huis in gaan.

De stem komt aan het woord. Het publiek kan meebepalen wat er gaat gebeuren in Big Brother. Wij kunnen de winnaar kiezen als kijker. Voor de de bewoners is het experiment gestart op de dag dat ze geboren zijn.

De presentatoren komen weer aan het woord. Ze leggen uit dat de bewoners maanden hebben moeten  zwijgen dat ze mee mogen doen.  We zien 8 zwarte busjes naar de locatie van het huis rijden. Hier zitten de bewoners in.

Bewoner Jowi is de eerste bewoner die bij het huis aankomt en naar binnen mag. Hij is 25 jaar oud en komt uit Curaçao. Jowi woont al 8 jaar in Nederland (Den Haag). Hij heeft helaas zijn moeder verloren toen hij 4 jaar oud was. Hij is opgegroeid door zijn grootouders. Hij is vooral fan van de Amerikaanse Big Brother.

Hij komt het huis binnen met een koffer en een grote tas. Jowi kijkt even rond wat er allemaal in het huis aanwezig is. Hij roept dat hij binnen is, maar beseft dat hij de enige pas is in het huis. Hij heeft zijn badjas ondertussen gevonden in de slaapkamer. Hij kijkt wat rond en de camera’s volgen hem werkelijk overal in het huis. Hij telt in totaal 8 badjassen, maar slechts 7 bedden. Er is dus 1 bed te weinig. De stem roept Jowi naar de dagboekkamer.

Hier krijgt Jowi te horen van de stem dat hij een geheime opdracht mee krijgt. Vanmiddag berichte wij hier al over. Hij krijgt als opdracht mee om te bepalen wie in de bedden mag slapen en welke bewoner op het vouwbed. Daarnaast moet hij ook nog als opdracht elke bewoner die binnenkomt een compliment geven over zijn of haar ogen. Als de opdracht niet lukt krijgen de bewoners geen feestpakket en gaat de slaapkamer dicht.

Bewoner Liese komt nu als tweede aan bij het huis. Ondertussen legt Jowi de badjassen met naam neer op de bedden. Liese en Naomi hebben in elk geval vast een bed gekregen van Jowi. Nu komt bewoner Liese binnen en maakt kennis met Jowi.

Hij laat meteen zien hoe het huis eruit ziet aan Liese. Ze reageert wat verbaasd in de badkamer. Ah daar komt Thomas ondertussen aan het op terrein. Thomas heeft een vrolijk gezellig Hawai hemd aan. Hij gaat zijn familie en vrienden het meeste missen als hij binnen zit.

Liese verteld aan Jowi dat ze een vriend heeft. Bewoner Jowi geeft ook aan dat hij een vriend heeft. Thomas komt nu het huis binnen en stelt zich voor aan Liese en Jowi. Tot nu toe is Jowi de enige Nederlandse bewoner. Thomas heeft ook een bed gekregen van Jowi.

Danielle is ook aangekomen in het Big Brother huis. Ze komt uit Made (Nederland). Danielle verteld dat ze 40 jaar is en moeder van vijf kinderen. Ze ziet er goed uit zeggen haar medebewoners. We krijgen wat privé beelden te zien van haar man en kinderen. Ze praat wat over haar gezin dat ze iedereen zal missen.

Daar komt weer een auto aan met bewoner Ziko. Hij komt uit België. Zo te zien is hij naar de kapper geweest en netjes geschoren. Hij komt het huis in lopen en maakt ook kennis met de bewoners in het huis. Iedereen oogt gezellig en vrolijk.

We heten Naomi welkom! Ondertussen horen we de wat boze stem Jowi roepen. Hij moet naar de dagboekkamer komen. De Stem vraagt aan hem hoe het gaat en waarom hij op het vouwbed slaapt. Hij wil vermijden dat er ruzie komt in het huis. Daarom geef hij zichzelf het slechte bed.

Verder naar bewoner Naomi. Zij komt ook uit België. Big Brother is klaar voor Naomi. Terwijl ze naar het huis loopt met haar koffer breekt er een wiel af. Er wordt wat gelachen. Ze komt het huis in en iedereen stelt zich voor aan haar. De bewoners roepen meteen tegen Naomi dat hij naar de dagboek kamer moest komen. Vermoeden ze iets over de geheime opdracht?

Daar is de amicale Amsterdamse Theo. Als het niet goedschiks gaat zal het kwaadschiks gaan zegt Theo. Je moet het spel slim spelen. Het presentatie duo vraagt zich af of Theo nu assholes zei toen hij naar binnen liep. Hij roept meteen of er wat te zuipen is in het huis.

Nu komt de laatste bewoner Nathalie aan bij het Big Brother huis. Ze heeft twee grote koffers bij zich. Jowi geeft ondertussen Theo ook een mooi compliment over zijn ogen. Ook Nathalie krijgt een compliment over haar bril en ogen van Jowi.

We horen weer de Stem! Jowi moet weer naar de dagboekkamer komen. Hij zegt dat hij het heeft gehaald de geheime opdracht. De Stem bevestigd dat de opdracht is gelukt. Dankzij Jowi wordt het toch nog een feestelijke avond. Hij mag zijn huisgenoten inlichten!

Hij legt uit dat hij iedereen een mooi bed heeft gegeven en dat hij op het vouwbed gaat slapen. De hottub gaat ook open vanavond en de bewoners kunnen gezamenlijk oud & nieuw vieren met champagne. Weer de Stem die nu zegt dat de voorraadkamer open is waar het feestpakket staat.

Theo, Ziko en Jowi lopen ieder met een krat de woonkamer in. Er zit van alles in zoals drinken en kaas. Op de tv wordt er afgeteld naar 2021! De bewoners proosten en toosten met elkaar. Theo is op dit moment wel wat amicaal aanwezig. De Stem heef alle bewoners nu welkom en geeft aan dat zijn regels gelden in het huis.

De bewoners mogen nu via de televisie een muzieknummer kiezen om het nieuwe jaar te vieren. Er wordt vrolijk gedanst als je dit wel dansen mag noemen. Het is niet om aan te gluren. Thomas doet leuk mee op zijn manier. Ziko de breakdancer doet het nog het beste.

Nu is het tijd om naar bed te gaan horen we Geraldine nu zeggen als voice over.

Waar ik al bang voor was komt uit. Thomas snurkt als een gek door de hele slaapkamer. Ziko trekt het niet meer en staat op en loopt de slaapkamer uit. Een aantal bewoners draait zich om in hun slaap. Ziko zit in de woonkamer. En daar is het plotseling weer ochtend in het Big Brother huis.

Iedereen kijkt wat ongemakkelijk rond als ze wakker worden. Ze geven meteen commentaar dat Thomas hard snurkt. Ze vinden het niet normaal. Liese hoorde het zelfs door haar oordopjes heen.

Nu terug naar de studio met Geraldine & Peter. Ze geven aan dat ze nu al vier dagen in het huis wonen. Alle bewoners zijn meerdere keren getest op Corona. Wij mogen als kijker bepalen  wie de eerste huismeester zal worden. We moeten blijven kijken van Geraldine want er komt nu reclame. Na de reclame zien we een opdracht waarmee de bewoners immuniteit kunnen winnen. We gaan zo weer verder

We zijn weer terug. Geraldine legt uit dat we een belangrijke rol krijgen als kijker. Wij mogen een huismeester kiezen die kan niet uit het huis gestemd worden. Kies hier nu wie jij als huismeester wilt hebben in het Big Brother huis.

Geraldine praat nu met wat familieleden in de studio. We zien Sean de zoon van Theo en de vriend van Liese. Geraldine bevestigd dat Theo erg aanwezig is. De zachte kant van Theo is zijn zachte hart. Het is een echte zachte knuffelbeer. Vanaf morgen gaan de streams dus open zegt Geraldine.

De bewoners staan op en gaan op de bank zitten. Er worden filmpjes getoond van de bewoners. We zien een TikTok filmpje van Liese. Theo geeft meteen commentaar op het filmpje van Liese. Hij vind het niet slim.

Nu weer terug naar de studio waar de experts aanwezig zijn zoals de psycholoog en en seksualoog. Er worden wat beelden van eerder erbij gepakt waarop de expert hun commentaar kunnen geven. Er vallen wat dingen op volgens de experts. Ik heb wat uitleg gemist van ze omdat ik gestoord werd door een telefoontje.

De seksuoloog heeft ook wat beelden meegenomen. We zien Liese en Jowi samen in de douchehokjes staan. Theo komt ook even kijken als Liese in het douchehokje staat met haar kleren aan. De seksuoloog legt uit dat er wat schaamte heerst en preutsheid. Dit komt door de social media tijd waar we nu in leven. Het commentaar van de experts laat ik even gaan voor wat het is. Ik ga zo weer verder als we het huis weer in gaan.

Ziko wordt nu naar de dagboekkamer geroepen door de Stem. Laatstegenoemde vraagt wat hij vind van het Big Brother huis. Het is boven zijn verbeelding dit huis. De Stem zegt dat er elke week genomineerd moeten worden. Er moeten twee bewoners genomineerd worden. Eén zal het huis dan verlaten. Er moet een spel gespeeld worden als ze dit goed afronden komen ze niet op de nominatielijst.

Diegene die challenge wint kan niet genomineerd worden. We horen weer de Stem. Deze geeft aan dat ze naar de gameroom moeten komen. De bewoners staan klaar in de gameroom. De Stem heet ze welkom bij hun eerste spel. Vandaag strijden voor immuniteit. Ze moeten een puzzel maken.  Voordat ze de puzzel kunnen maken moeten ze de puzzzelstukken meenemen die ze in beide handen kunnen dragen. De puzzelstukken moeten over een evenwichtsbalk vervoerd worden. Als ze stukken laten vallen moeten ze weer opnieuw beginnen.

Iedereen heeft een eigen puzzelspel. De stukken liggen op een soort weegschaal. Thomas heeft al behoorlijk vele moeite om op de balk te blijven staan. Iets met zwaartekracht. Zo te zien gaat het redelijk lekker bij de meeste bewoners. Het wil nog niet echt vlotten met de puzzels.

De Stem geeft aan dat ze moeten stoppen met spelen. Naomi had haar hand opgestoken, maar de Stem geeft aan dat haar puzzel niet goed is. Ze gaan weer verder met puzzelen. Ook de puzzel van Danielle is niet goed. En weer verder. Nu denkt Naomi dat ze de puzzel goed heeft gemaakt. Het blijft lang stil. Uiteindelijk horen we de Stem zeggen dat haar puzzel goed is.

Naomi kan deze week niet worden genomineerd.

We gaan weer terug naar de studio. We zien onder andere Sabine Wendel oud bewoonster uit Big Brother 1 in de studio zitten. Na de reclame gaan we live praten met de bewoners.

Sabine aan het woord nu in de studio. Ze vind het super mooi om te zien dit en krijgt kippevel. Er is nog een oud bewoner aanwezig uit België. Haar naam is mij even ontschoten. Vanavond zit Sabine trouwens bij Jinek in de uitzending.

Sabine geeft aan dat ze niet een keer mee zou doen aan Big Brother. Zij was het eerste meisje dat wereldwijd onder een deken aan het friemelen was met Bart.

We schakelen nu live over naar de bewoners in het huis. We zien alle bewoners op de bank zitten. Geraldine vraagt aan Jowi hoe het bevalt. Hij oogt behoorlijk vrolijk en verteld zijn ervaring aan Geraldine. Ook over de opdrachten praat hij dat het tof was dat hij dat mocht doen.

Naomi heeft dus de eerste opdracht gewonnen. Ze vind het raar dat er niet uit gestemd kan worden deze week. Peter praat nu met Thomas en vraagt noem een letter van een bewoner met wie je er in wilt blijven. Thomas weet hier geen antwoord op. Theo heeft wel al 2 namen in zijn hoofd die hij wil nomineren. Deze namen had hij binnen 12 uur bedacht.

Theo gaat Ziko nomineren. Hij geeft aan dat hij het tactisch wil spelen. Hij ziet Ziko als een concurrent. Het is een super enthousiaste groep geeft Ziko aan. Hij respecteert de keuze van Theo. Tijdens het typen begin ik mij trouwens behoorlijk te ergeren aan dat amicale van Theo. Maar dat terzijde.

Aankomende donderdag gaat iemand het huis verlaten. Er zullen er dus 2 genomineerd worden. We gaan weer terug naar de studio. Vanaf morgenochtend 10:00 uur kunnen we live kijken via Videoland en Telenet in België.

We kunnen nu via de site van RTL stemmen wie de huismeester moet worden. Er komen zo twee extra bewoners het huis in. We zien een man en een vrouw. De vrouw kennen wij dat is Els die mogelijk in het huis in komt. Ze moeten stiekem het huis betreden. Maar dat zien we morgen!

 

Stem nu op de eerste huismeester van Big Brother 2021

Stemmen kan via de website van RTL Nederland.

7 Antwoorden op “Big Brother dag 1 : uitzending 4 januari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *