Twee duimen omhoog voor seks in Big Brother

Anders dan in voorgaande Big Brother edities zal er niet zomaar seks te zien zijn in het Big Brother huis. Met de producent en de Big Brother bewoners is afgesproken dat ze alleen seks met elkaar mogen hebben als beide bewoners een duim richting de camera opsteken.

Dit is voor Big Brother een nieuwe, maar belangrijke regel. In Spanje start bijna een rechtzaak waar één van de bewoners is verkracht door een medebewoner. Door de bewoners nu een duim te laten opsteken naar de camera’s weet de redactie dat er toestemming is gegeven door de betrokken bewoners.

Verkracht in het Big Brother huis

In  ‘Gran Hermano’ de Spaanse tegenhanger van ‘Big Brother’ zou een bewoner verkracht zijn. We gaan terug naar 2017 waar Carlota Prado bewoner José Maria López leerde kennen. Tussen de beide bewoners was er snel een klik. Carlota zou vier tequila shots hebben gedronken. José Maria zou die avond niets hebben gedronken.

Hij hielp de aangeschoten vrouw Carlota naar bed brengen. Zij was volledig gekleed op haar laarzen na. Deze heeft ze met hulp van José Maria hebben uitgetrokken. Toen Carlota uiteindelijk in diep slaap was zou José Maria haar slipje hebben uitgetrokken en hebben toegeslagen onder de de dekens.

Na die bewuste nacht werd op de officiële Twitteracount van ‘Gran Hermano’ het vertrek van beide deelnemers gemeld. “De makers van ‘Gran Hermano’ hebben beslist om José María Lopez uit het programma te zetten voor ontoelaatbaar gedrag. Carlota diende later wel klacht in en binnenkort gaat de rechtszaak tegen José María van start.

De Spaanse krant El Confidencial heeft ondertussen documenten uit het gerechtelijk dossier kunnen inkijken. Eén bewijsstuk springt erbovenuit: een video van productiebedrijf Zeppelin TV waarop te zien is hoe Carlota in de dagboekkamer geconfronteerd wordt met beelden van haar eigen verkrachting. Dat betekent niet alleen dat de verkrachting gefilmd werd, maar ook dat de productie niet ingegrepen heeft.

Geen sterke drank in Big Brother

Verwacht niet dat de bewoners dronken zullen worden in Big Brother 2021. De makers hebben besloten geen sterke drank in het huis te leggen. Bier en wijn krijgen de bewoners enkel met speciale gelegenheden of in het weekend in kleine hoeveelheden. De makers hopen hiermee te voorkomen dat er dingen in het huis gebeuren waar er uiteindelijk problemen mee komen.

Big Brother is vanavond te zien bij RTL4 en RTL5 vanaf 20:30 uur. De livestreams van Big Brother 2021 zullen dan ook open gaan bij Vidoeland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.