De grote BigBrother pubquiz

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het is donderdagmiddag en tijd voor de grote “De Grote Big Brother is watching you pubquiz 2021” althans voor de bewoners. Liese werd als huismeester naar de Dagboekkamer geroepen en krijgt daar van de stem van Big Brother te horen dat zij quizmaster zal zijn tijdens deze eerste Big Brother pubquiz.

Liese komt vervolgens terug naar de huiskamer waar ze de groep mag verblijden met het leuke nieuws, de bewoners gaan en hele leuke quiz spelen. Daarna wordt de opdracht voorgelezen aan de groep.

Ik ben quizmaster, verdeel de groep in teams van vijf personen. Ieder team kiest een eigen naam en schrijft de naam op het antwoordformulier. Zorg ervoor dat de teams het scherm in de woonkamer goed kunnen zien. En je als team goed kunt overleggen. Op het scherm verschijnen berichten van buitenaf, voornamelijk twitter berichten van volgers en personen die tweeten over Big Brother. De berichten gaan over de bewoners. Het is aan de teams om te raden over welke persoon het bericht op het scherm gaat.

De antwoorden moeten worden ingevuld op het antwoordformulier. Het team dat de meeste vragen goed heeft wint vanavond na de live uitzending (wanneer er meestal een verrassing klaar staat!) een meter bier en bitterballen!

Liese is vandaag quizmaster tijdens de grote big brother pubquiz
Liese de quizmaster

Liese maakt de teams

Aan Liese de taak om de deelnemers in te delen in teams van vijf.

Team Ganggang: Jowi, Juli, Naomi, Zoey, Nathalie
Team Eierkoek: Nick, Michel, Danielle, Jill, Thomas

Het spel begint

Genomineerden Els en Patrick doen niet mee aan het spel, zij zijn voor de nominaties tijdelijk weg. En zien we vanavond weer terug.

Verschillende vragen/tweets komen op het beeldscherm te staan.

Vraag 5
Twitter vraag

Achteraf is te zien dat Team Ganggang de pubquiz heeft gewonnen! Zij hadden de meeste vragen goed beantwoord. Na de quiz is het tijd voor een gezamenlijke lunch. Inmiddels zijn Els en Patrick ook weer terug, zij hebben een sportopdracht uitgevoerd zo blijkt. Ze moesten fietsen en een afstand afleggen in een bepaalde tijd. Volgens Els mag er verder niets over worden verteld aan de groep, wel geeft ze aan dat ze beiden twee biertjes hebben mogen drinken.

2 Antwoorden op “De grote BigBrother pubquiz”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *